Arhiv dogodkov 2019/2020


 


 

Tretješolci spoznavajo poklice


 

Izlet na avstrijsko Koroško

V soboto, 28. 9. 2019, smo se v okviru dodatnega programa zjutraj ob 7. uri odpravili iz Gorišnice proti Avstriji. Najprej so se na Gosposvetskem polju ustavili na griču, kjer je nekoč stal Krnski grad. Ogledali smo si tudi Marijino cerkev in vojvodski prestol. Prvi del izleta se je končal in sledil je drugi del. Eden izmed najljubših delov izleta je bil potep po Opičji gori, kjer smo se sprehodili med opicami makakiji. Naš izlet se je končal s prečudovitim razgledom s stolpa Pyramidenkogel in spustom po toboganu.
Izlet nam je bil zelo všeč in upamo, da bo takih še več.

 

Vita Irgolič in Živa Trunk, 9. b

 

 


Jesenski kros

V sredo, 25. 9. 2019, smo se učenci naše šole zjutraj odpravili do letališča v Moškanjcih, kjer smo sodelovali na letošnjem jesenskem krosu. Po ogrevanju so ob pisku učitelja Gorazda Šketa s tekom začeli najprej 4. razredi. Vsi razredi so se razdelili na skupine dečkov in deklic. Določeni razredi so morali preteči 600 m, drugi pa 1000 m. Nekateri učenci so bili z rezultatom zelo zadovoljni, drugi pa nekoliko manj. Ne glede na odčitan čas na štoparici smo vsi ponosni nase, ker smo vsi uspešno prispeli do cilja.
Posebne čestitke in pohvale vsem prejemnikom medalj!


Taj Kolarič, 7. b

 


 

1. športni dan VETER V LASEH
V četrtek, 12. 9. 2019, smo na naši šoli imeli športni dan Veter v laseh, ki ga je organizirala Športna zveza Občine Gorišnica. Vsi učenci naše šole smo se z učitelji in ravnateljem zjutraj zbrali na novem športnem stadionu v Gorišnici. Sledil je uvodni pozdrav, ko je vsak razred prikorakal s svojim razrednikom na zbirno mesto. Po uvodnih govorih je sledil tekmovalni del – učenci smo tekmovali v štirih športnih (rokometnem, nogometnem, atletskem in ribiškem poligonu) in dveh obšportnih disciplinah (literarnem in likovnem poligonu). Nekaj učencev se je celo dopoldne urilo v plesni koreografiji, ki so jo predstavili v zaključnem delu prireditve, ko smo razglasili rezultate in predstavili ustvarjene izdelke. Najboljše tri ekipe so prejele spominske medalje in diplome, vsak sodelujoči učenec pa album. Na športnem dnevu mi je bilo zelo všeč, saj sem lahko videla, kako ustvarjalni in športno uspešni so učenci naše šole.

 

Michelle Törnar, 7. b


 

Dora v Sanremu

S pesmijo Vizija je Dora nastopila v hudi mednarodni konkurenci na glasbenem festivalu Sanremo Junior v Italiji. Za avtorsko skladbo je dobila tudi posebno priznanje. Aranžma za Sanremski orkester je napisal skladatelj Jean Markič.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nH9wyFOi2Zw

 

Tekst - po besedilu Dragice Šteh priredila Dora Šandor
Glasba - Dora Šandor
Aranžma za video in solo kitara - Gal Gjurin
Bobni - Jure Maček
Snemalna ekipa - Studio Siposh - http://www.siposh.com/