Arhiv dogodkov 2017/2018


 


 

Mednarodna likovna delavnica

V četrtek, 7. septembra 2017, je v Makolah v okviru prireditev 15. mednarodnega simpozija FORMA VIVA MAKOLE 2017, od 9.00 do 12. 00 potekala likovna delavnica za učence osnovnih šol. Na njej so sodelovali tudi naši učenci in sicer Dora šandor, Lucija Borak, Julja Sok in Anže Petek.

Učenci so ustvarjali likovna dela, ki bodo kasneje razstavljena v makolski osnovni šoli, na željo udeležencev pa lahko tudi na drugih šolah, ki so sodelovale na likovni delavnici.

 

Boštjan Rihtar

 


 

Dora Šandor na glasbenem festivalu z lastno skladbo navdušila

Na 22. glasbenem festivalu novih skladb FeNS 2017 je pod pokroviteljstvom Mestne občine Koper 23., 24. in 25. junija 2017 v koprski Taverni nastopilo vseh skupaj 178 mladih pevk, pevcev in skupin, ki so predstavili 38 novih skladbic v treh starostnih kategorijah, v vsaki izmed teh po dve kategoriji.

MEednarodna festivalska žirija v sestavi Nace Junkar, operni pevec in glasbeni pedagog, mag. solo petja Štefica Stipančevič, Rok Hvala, glasbenik in režiser, Marino Legovič, glasbenik in skladatelj, Pavle Plahutnik, direktor Festivala Fens iz Slovenije, Tode Nikoletić, pisec pesmi za otroke in pedagog ter Milijana Protić, direktorica festivala Raspjevane pahuljice iz Bosne in Hercegovine, Marija Hajnal, profesorica glasbe in direktorica Festivala Šareni vokali iz Srbije ter Dono Tsvetkov, profesor glasbe in direktor festivala Golden Sparkles Varna iz Bolgarije.


Za nas je predstavljal uspeh Dorina uvrstitev v finale. Prva selekcija je bila že sama uvrstitev na festival. Pesem IN KO NE VEM, za katero je besedilo in melodijo napisala Dora sama, pri aranžmaju pa smo pomagali Aleš Pevec, Tomi Valenko in Boštjan Rihtar, je odlično odpela.

 

 

Dora se zahvaljuje vsem sošolcem, ki so si vzeli čas in zanjo navijali v Taverni v Kopru.